Mina fönsterlampor vill ha LED-kompisar

Började se över min belysning hemma. Gillar inte det jag ser på elräkningen och alla snackar LED som drar försumbart med el, håller i många år, tar minimalt med plats och kan monteras var som helst eftersom LED-lampor inte avger värme. Man kan t o m sätta upp dem med dubbelhäftande tape.

Insåg dock ganska snart att det inte är så enkelt, eftersom vi har dimmers lite över allt. Vanliga LED-lampor går nämligen inte att dimma, man måste köpa speciella och de är dyra. Man kan vänta ett år eller två så är de säkert prisvärda men jag har redan väntat på att LED ska sluta lysa kallt, flimra och surra. Nu har de barnsjukdomarna försvunnit på de flesta märken och LED-lampor håller generellt bra kvalitet och ger bra ljus. Jag har LED i fyra fönsterlampor som ska avge svagt och varmt ljus och de är fantastiska. Man kan också köpa en LED-dimmer men de är också svindyra, jag brukar köpa fönsterlampor på Stayhome.se för dom har trots allt bra priser på det mesta. Och pratar vi de pengarna vill man kanske lika gärna vill titta på en fjärrlösning som del av ett smart hem där man kan styra belysningen från sin smartphone. Då börjar det likna mitt jobb (jobbar med affärssystem på Proclient) mer än roligt hemfix, det blir för komplex planering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *