Behöver du genomföra syllbyte på huset?

Kanske har ditt hus drabbats av fukt och mögel? Läs mer om hur du kan lösa detta med hjälp ett företag som är specialiserade på fukt och mögel i hus. När ditt hus drabbas av fukt och mögel i syllarna behöver detta ses över. Ett exempel på åtgärd är att behandla med svampdödande medel.

Bolag som är specialiserade på syllbyten arbetar med olika metoder för att få bukt med problemen som uppstår när fukt och mögel angriper syllen. Ibland arbetar man utifrån huset för att bearbeta syllarna, vid andra tillfällen kan det vara enklare att nå syllen från insidan huset. Vilken metod man väljer beror på vad som är smidigast för respektive fastighet man besöker. Läs mer om hur företaget GEAB arbetar med syllbyten om du är nyfiken på professionell hjälp.

Förutom mögel finns andra bitar att tänka på när man har ett hus. Hur ser dräneringen ut för huset och när gjordes detta senast? Kanske har du märkt att det dyker upp fukt på väggarna i källaren och att det börjar lukta lite illa? Det kan vara ett tecken på att du har en fuktskada, men för att veta säkert behöver du undersöka möjliga orsaker till fukten. En fastighet med sämre dränering kan drabbas av fukt inomhus då vatten tränger in i fastigheten. Det är möjligt att själv dränera runt huset, men förslagsvis tar du hjälp och råd från andra om det är första gången du ska genomföra en dränering.

Dräneringen syftar till att leda bort vatten och hindra att det orsakar fukt i husgrunden. Ofta kombinerar man en dränering med fuktspärr.

Vad kostar det att dränera runt ett hus? Priserna skiljer sig åt och bäst är nog att höra med vänner och bekanta som dränerat ett hus och även kontakta olika företag som arbetar med fuktskador av hus.