Skönt när det finns cykelställ där du kan parkera hojen

Jag hoppar ofta på cykeln när det är dags att åka pendeltåg till jobbet. Att cykla ned till pendelstationen tar cirka 5 minuter. Kanske är jag lite lat, men det är skönare att cykla än att gå en kilometer varje dag. Från stationen åker jag med pendeltåget till Lerum. Jag har ett årskort för resor med kommunaltrafik inom kommunen. Årskortet kostar 9 000 kr och det tycker jag är okej. Det är smidigt att man slipper ha ett fysiskt kort, jag har mitt årskort i mobiltelefonen. När kontrollanten kommer på tåget är det bara att visa upp appen i mobilen och så läser konduktören av den med en streckkodsläsare.

Åka med kommunaltrafik är mer miljövänligt än om jag hade kört bil varje dag till jobbet. Jag försöker att tänka på miljön så gott det går när jag konsumerar. Jag brukar undvika att köpa nya plastpåsar när jag handlar mat.

Flera av mina kollegor cyklar varje dag till jobbet. Det imponerar på mig, speciellt de som cyklar över 2 mil per dag. Varje dag när du kommer till kontoret ser du ett par cyklar i cykelstället utanför kontoret.

Köpte min cykel begagnad på blocket för 500 kr. Det är ingen vacker cykel men det är också syftet. En ful och rostig cykel är inte lika attraktiv att stjäla. Jag har min cykel parkerad vid bostadsrättsföreningens cykelställ nere i källaren. Det är praktiskt med cykelställ. För bara ett år sedan stod alla cyklar huller om buller inne i källaren och det var ibland omöjligt att få fram sin egen cykel.

Jag parkerar min cykel i källaren under höst och vinter. När det blir lite mildare väder står den parkerad i cykelstället utanför entrén till min lägenhet. Det har hänt att jag råkat låta cykeln stå utomhus året runt, men då har rosten fått ett starkt grepp om cykelramen.