Eldfåglar jagar byten genom att sprida bränder

Följde rapporteringen av bränderna i Australien. Det har brunnit rejält mycket över landet och brandkåren har kämpat för att förhindra eldens spridning. En lite annorlunda metod för att förhindra att elden når fram till en fastighet är att starta upp en ny eld. Läste att detta skedde i Australien när en stor skogseld närmade sig ett hus. En man startade upp en eld på tomten så att den brann utåt mot skogen och lyckades på så sätt ändra riktningen på branden som kom från skogen. Han lyckades rädda sitt hus från branden.

Bränder kan starta spontant i naturen genom blixtnedslag eller att en oaktsam person råkar missa att släcka en eld. Men enligt nya studier kan även fåglar starta bränder. Det är brun glada, visselglada och brunfalk som gillar att starta eldar. Man kan ju undra varför fåglar har en förkärlek till pyromani, men det handlar om att skrämma upp bytesdjur.

Om du arbetar inom byggbranschen känner du säkert till brandskyddsfärger. Färgen är en produkt som används för att förhindra och begränsa bränder. Brandskyddsfärgen aktiveras när den utsätts för väldigt hög värme. Färgen expanderar och ett hölje skapas som skyddar underliggande material och försvårar för att elden når dit. Du kan läsa mer om brandskyddsfärger för trä hos www.eldochvatten.com, de är specialiserade på brandskyddsfärger.

Nu arbetar företaget inte bara med brandskyddsfärger. På www.eldochvatten.com kan du läsa om deras produkter och lösningar. Företagets fokus är att brandtrygga byggnader för sina kunder. Exempel på produkter är brandsäkra ventiler för fasader, flam- och brandskyddsfärger samt brandskyddsinventeringar.

En brandskyddsinventering innebär att ni får en fullständig genomgång av era fastigheters brandskydd. En person går igenom byggnadens nuvarande brandskydd, utrymningsvägar, brandsläckare och andra bitar. Efter inspektionen får ni ett protokoll samt förslag på åtgärder.