Stort utbud av pärlor

Med en flickvän som är intresserad av pärlor och kristaller har även jag kommit in lite på det spåret. Jag har börjat leka med tanken på att skapa mina egna smycken och ge bort till vänner och familj. Medan min flickvän framför allt är intresserad av kristaller tycker jag att det är kul med alla sorters pärlor. Pärlgrossisten har exempelvis ett stort utbud av pärlor. Där finns både ”enklare” pärlor som akryl- och bokstavspärlor, vackra glaspärlor och turkospärlor, samt kristaller, eller ädelstenar, som rosenkvarts och ametist. Tänk vad mycket potential det finns i denna kombination av pärlor.

Kristaller och deras andliga värld

Något som man kan missa när man är inne i denna butik är dock den andliga värld som omger ädelstenarna. Jag hade ingen aning om detta för bara 2 år sedan. Men jag har fått lära mig och det är fascinerande. Oavsett om man tror på det eller ej är det en spännande värld att gå in i. Min grundtro är, och kommer nog alltid att vara, att jag inte har en aning om vad som är sant eller ej. Jag tror att människor som tror sig veta sanningen har lite för höga tankar om homo sapiens och/eller deras egen förmåga. Detta gäller sådana som är helt säkra på himmel och helvete, lika mycket som sådana som är 100 % säkra på att det enda som väntar oss är att bli kompost efter vår tid på jorden.

Kristaller i alla fall. Det finns väldigt mycket information om dessa magiska stenar och även om man inte tror 100 % på det går det ändå att skapa ytterligare en dimension i en smyckespresent. Ametist till exempel som förmodligen är en av de populäraste kristallerna, även hos personer som inte är så inlästa, representerar den kärleksfulla och omhändertagande aspekten av andlighet. Olika stenar har olika betydelse och kan ge olika stöd till människor.

En fin gest räcker långt, oavsett tro eller icke-tro.