Att vara en sån där stel en

Jag har i alla år blivit kallad för stel. Jag är typisk fotbollskille som aldrig stretchat förutom när tränarna tvingade oss när vi var yngre. Jag spelar fortfarande fotboll och jag kan fortfarande inte komma nedanför knäna när jag böjer mig nedåt och låter armarna hänga utan att jag skriker av smärta. Jag undrar egentligen hur min kropp pallar spela fotboll och springa på det viset jag gör, men det måste väl helt enkelt vara min instinkt av att ta bollen först och se till att den kommer i mål som gör det.

Jag jobbar som plåtslagare och ibland kan min stelhet orsaka fler problem än vad man kanske kan tänka sig. Jag kan nämligen ibland inte ta på mig byxorna då jag är stel i ryggen efter match kvällen innan. Jag kan ibland heller inte plocka upp hammaren från golvet utan att stöna och stånka som om jag vore 80 år gammal. Så när min chef frågade om jag behövde Stretchiga WorkMove arbetsbyxor så skrattade vi gott på bygget eftersom – vad skulle den stretchen göra åt min stela kropp?

Stretchen gjorde susen

Men vet ni vad, efter detta så fick jag mig en tankeställare. Dels för att just WorkMove arbetsbyxor med stretch typ var det skönaste jag haft på mig, men också för att jag också börjar känna av hur gammal min kropp är trots mina 30 stabila vårar i livet. Så sagt och gjort, jag började tillsammans med min sambo att stretcha varje kväll (ja, jag behövde alltså hjälp med detta). Tro det eller ej så är jag en helt ny människa. Dels så inser jag ju att jag inte spelat fotboll på riktigt tidigare. Med den stela kroppen kan ju egentligen ingen springa och jag var nu dubbelt så snabb.