Dags för digitalisering och effektivare arbetsmetoder

Arbetar på ett transportföretag och sköter mycket av frakterna inom Sverige. Jobbet handlar mycket om att boka in frakter, fylla i transportdokument och synkronisera transporter i de större städerna.

Transportbranschen är i mina ögon lite föråldrad på vissa områden. Det jag tänker på i första hand är övergången mot ny teknik och digitalisering. Ibland blir man bara tokig över att folk väljer hänga kvar i gamla tekniker som bara är stoppklossar i dagens arbetsmiljö. Ett exempel är lastbilscentralen i Skåne. När jag ska boka in körning med chaufförerna behöver jag logga in i 3 olika system för att göra en bokning. Vill jag få allt sammanställt i en fil krävs ytterligare ett program för att lösa detta.

Min kollega som arbetar i Stockholm har kikat på problemen vi har med gamla system och arbetsmetoder. Hon tycker jag ska lyfta upp problemet och tipsa ledningen om blueintegrator.com. Jag är inte djupt insatt i denna produkt men hon förklarade för mig att det handlar om effektivisering av flöden och information i företagets verksamhet.

Ska sätta in mig mer i blueintegrator.com imorgon för att se vilka lösningar de har. Vore skönt om det finns en möjlighet att förenkla våra rutiner och minska onödigt dubbelarbete.

Vet att en av våra konkurrenter är långt framme inom digitalisering och risken är nu att vi hamnar på efterkälken om inte någon tar tag i detta och startar igång ett förändringsarbete. Skulle faktiskt kunna tänka mig att plocka upp stafettpinnen, annars blir det nog aldrig av att vi startar igång en förändring.

Ska sätta mig in i detta mer under nästa månad och sen blir det att kalla ihop ett möte på kontoret, för nu börjar det brinna i knutarna om vi ska hänga på konkurrenterna och inte komma efter i branschen.