Låg spänning i Helsingborg

Behöver hitta en elektriker i Helsingborg omgående. Hade en jäkla otur att strömmen skulle gå just när jag lagar mat. Nu får man vänta ett par timmar innan det blir käk. Får väl ta en tur med bilen ned till Burger King så blir man mätt under tiden. Men jag behöver som sagt först få tag på en elektriker här i Helsingborg.

Ska se över elen i huset och kolla om det kanske är dags att byta ut elen. Har fortfarande ojordade eluttag i huset, kanske inte är bra? Solen skiner idag så får passa på och njuta av vädret. Blir nog en sväng till Systembolaget, behöver fylla på med whisky och Gin. Whisky är en underskattad dryck som jag tycker står sig mycket bra mot andra spritsorter. Inhemska märken som Mackmyra är jag inte imponerad av, det ska vara irländskt eller skotsk whisky. Bruka ta ett par isbitar i glaset, det är inte fel att ta lite vatten i om du vill späda ut spriten en smula.

Hoppas att vi får bättre möjligheter att handla alkohol, idag är man förvisad till Gröna Lyktans butiker som dessvärre har dåliga öppettider. Det räcker att gå över sundet för att hitta bättre alternativ. I Danmark kan du handla alkohol i matbutiker och mindre specialistbutiker. Tillgängligheten och öppettiderna är betydligt bättre och något som Sverige borde ta efter. Förstår att staten vill tjäna pengar under parollen att de ”skyddar oss” från den skadliga alkoholen, folk dricker ändå och möjligtvis är det sämre. Hur ser det ut om man jämför oss med länder där du kan köpa alkohol i matbutiker? Tror inte skillnaden är i vår fördel, snarare har vi nog statistiken emot oss där.

Nu tar jag bilen och åker ned till Burger King, ska bli gott med en hamburgare och pommes frites.